KO NOZĪMĒ VĪNA “ĶERMENIS”(BODY) ?
Īstenībā, ar tiešo ķermeni te nav nekādas saiknes. Tas ir saistīts TIKAI ar sajūtām, kuras vīns rada mutē.
Tas atkarīgs no vīnogu šķirnes un tās īpašībām, alkohola satura un atlikušā cukura daudzumu tajā.
Tas neatteicās pie smaržas vai garšas, bet pie paša smaguma, likviditāti un cik stipri vīns ir piesātināts.
Parasti pilnmiesīgi(parasta tas ir virs 13,5%) vīni sniedz plašāku buķeti nekā vīni ar vieglu ķermeni.
Kas ir 5 vīnogu šķirnes no Itālijas, kas Tev jāzina
Centrālā Itālijā audzētā vīnoga, kas ir īpaša ar savu augstu skābumu un spilgtu augļu raksturu. Slavena Chianti un Brunello di Montalcino vīnos.
🍇Nebbiolo🍇
No Piemontes reģiona, šī vīnoga radījusi ikoniskos Barolo un Barbaresco vīnus. Spēcīga un elegants pilna garša.
🍇Primitivo🍇
Dienvidu Itālijā mājokli atradusi Primitivo vīnoga, radot bagātus un intensīvus vīnus. Zināma arī kā Zinfandel, īpaši populāra Apulijas reģionā.
🍇Vermentino🍇
Svaigs un viegls, Vermentino ir galvenā vīnoga Sardīnijas salas vīniem. Bieži izceļas ar minerālo raksturu un citrusaugļu notēm.
🍇Glera🍇
Šī vīnoga veido slaveno Prosecco dzirkstošo vīnu. Izceļas ar svaigu un augļainu raksturu.
Iepazīsti Itālijas vīnus no šīm 5 vīnogām🍷🇮🇹
#rewinelv #padomi #noderīgi #vissparvīnu #vīnogas #vinuveikalsrīgā #vīnuinternetveikals
Vai Tev šī informācija bija noderīga?
5 termini, kas jāzina vīnu baudītājiem!
1️⃣ Vintage: Atsaucas uz gadu, kurā vīns tika ražots. Vintage vīns var piedāvāt īpašu unikālu garšas pieredzi, kas saistīta ar konkrētu vīna gada apstākļiem.
2️⃣ Tanīni: Dabisks vīna komponents, kas rada sajūtu mutes sausumā un struktūru. Tanīni nāk no vīnogu mizas, stiebrām un koka, dodot vīnam noteiktu tekstūru un ilgstošu pēcgaršu.
3️⃣ Nose: Atsaucas uz vīna aromātu vai smaržu, ko var novērtēt, ieelpojot vīnu. Dažreiz tiek izmantots arī termins “bouquet”, lai aprakstītu vīna sarežģīto aromātu profila attīstību.
4️⃣ Body: Raksturo vīna plūsmu mutē, no vieglas un delikātas līdz pilnīgai un biezai. Vīns var būt “light-bodied”, “medium-bodied” vai “full-bodied”.
5️⃣ Acidity: Nosaka vīna svaigumu un dzīvotspēju, atspoguļojot skābuma līmeni. Augsts skābums var padarīt vīnu atsvaidzinošu, bet zems var nodrošināt maigu sajūtu.
Itālijas vīna reģions - Friuli Venezia-Giulia
1️⃣ Lielākā daļa no Friuli vīna ražošanas tiek veltīta tieši baltvīniem (proprocionāli vislielākais reģions visā Itālijā). Populāras šķirnes ietver Pinot Grigio, Friulano un Sauvignon Blanc. Šīs vīnogu šķirnes izceļas ar svaigumu un unikālu garšu.
2️⃣ Šajā reģionā audzē vairāk kā 80 dažādas vīnogu šķirnes. Tas ietver gan pazīstamas šķirnes, gan retākas un vietējās šķirnes.
3️⃣ Friulano - Baltā Vīnogu Šķirne
Friulano (agrāk Tocai Friulano un pazīstama arī kā Sauvignonasse vai Sauvignon Vert) ir vispopulārākā baltvīnogu šķirne Friuli reģionā. Šie Friulano vīni parasti ir dzīvīgi, satur augļu aromātus ar citrusaugļu, ziedu un mandeļu notīm, kā arī bieži vien mineralitātes sajūtas.
4️⃣ Sarkanvīna ražošana koncentrējas uz tādām starptautiskām vīnogu šķirnēm kā Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc un Merlot.
5️⃣Prosecco ražošana Friuli reģionā
Prosecco var tikt ražots Friuli reģionā, bet tikai konkrētos apgabalos, it īpaši ap Treviso un Triestes. Lai sauktos par prosecco, tas jāatbilst noteiktiem vīnogu audzēšanas un vīna darīšanas standartiem.
6️⃣ Reģiona Raksturlielumi
Friuli reģionu raksturo izcila augsne, kurā vīnogas aug, un šī augsne kopā ar kalnu teritoriju piedāvā ideālus apstākļus vīnogu audzēšanai. Reģions atrodas Alpu pakājē, kas dod īpaši izteiktu temperatūras kontrastu un bagātīgas minerālvielas augšējos slāņos.
Itālijas Vīna Reģions - Abruzzo
Abruzzo ir Itālijas vīna reģions Adrijas jūras austrumu piekrastē. Atrodas kalnainajā Itālijas valsts centrālajā daļā.
Abruzzo ir septītais vīnu produktīvākais reģions Itālijā.
1️⃣ **Montepulciano d'Abruzzo** - Abruzzo ir slavens ar Montepulciano d'Abruzzo vīniem, kuri ir pazīstami ar piesātinātām augļu garšām un maigiem tanīniem. Vīns gatavots no Montepulciano sarkanajām vīnogām. Šis vīns ir viens no visplašāk eksportētajiem DOC vīniem no Itālijas.
2️⃣ **Trebbiano d'Abruzzo** - Trebbiano baltās vīnogas ir vēl viens reģiona lepnums, piedāvājot svaigu vīnu ar izcilu skābumu.
3️⃣ ***Cerasuolo d'Abruzzo** - Cerasuolo d'Abruzzo ir jaunākais DOC Itālijas centrālajā reģionā Abruzzo. Nosaukums tika izveidots 2010. gada oktobrī. Lai panāktu vieglāku, dzīvīgu vīnu stilu - tiek izmantota īpaša vīna darīšanas tehnika. Vissvarīgākais elements ir samazināts saskares laiks starp fermentējošu sulu un sarkano vīnogu mizām. Tas palīdz ievērojami samazināt misas sarkano pigmentāciju, radot pievilcīgu ķiršiem līdzīgu krāsu, kas slēpjas aiz nosaukuma Cerasuolo (itāļu valodā nozīmē "ķirsis").
4️⃣ **Dārgakmeņi kalnos** - Reģiona kalni un augsne nodrošina vīniem unikālu raksturu. Tas ir kā vīna dārgakmeņu krājums!
5️⃣ **Pārsteigums ikvienam** - Ja meklējat izcilus vīnus par draudzīgām cenām, Abruzzo ir ceļš uz to. Iepazīstieties ar šiem lieliskajiem vīniem!
‼️Iespēja piedalīties manis organizētajā vīnu degustācijā “Itālija, Abruzzo”, lai uzzinātu ko vairāk par šī reģiona vīniem - piesakies DM.
Pie mums vari iegādāties vairākus vīnus no šī reģiona - Izbaudiet šī reģiona vīna burvību un iemantojiet jaunas zināšanas par Abruzzo! 🍷✨
Kas ir oranžais vīns?
Oranžais, kuru sauc arī par dzintara vīnu "Amber Wine" tiek pagatavots no balto vīna vīnogu šķirņu vīnogām. Šīs vīnogas satur augstu skābumu un izteiktu garšu, kas dod vīnam spēcīgu raksturu. Vīnogu kultivēšana Itālijā ir sena tradīcija, un vīndari veiksmīgi nodrošina augstas kvalitātes vīnu, ievērojot ilgstošas vēstures un pieredzes mantojumu.
⚙️Vīna ražošanas process:
Vīndarītavas izceļas ar savu īpašo vīna ražošanas procesu, kas dod tam atšķirīgu oranžo nokrāsu un unikālu garšu. Pēc vīnogu novākšanas tās tiek macerētas kopā ar mizu un kauliņiem vairākas nedēļas vai pat mēnešus, nodrošinot, ka vīns iegūst krāsu, aromātu un struktūru no vīnogu mīkstuma un mizām. Šis process atšķiras no tradicionālās baltā vai sarkanā vīna ražošanas metodes, un tas dod vīnam unikālu identitāti.
⚖️Saderība ar ēdieniem:
Oranžais vīns ir lieliski sader kā ar dažādiem dārzeņiem. Kā labu piemēru var minēt grilētu baklažānu, kā arī Jūras veltēm un beidzot ar piesātinātiem ēdieniem, kā grilētu cāli un jēra ribiņām.
Ja Tev bija noderīgi, ieliec ❤️ un padalies ar ierakstu ar saviem draugiem 🤞
Pie mums veikalā var iegādāties oranžvīnus gan no Itālijas, gan no Gruzijas. Nāc ciemā 🤍
Kas ir sekundārā garša?
Tās parasti rodas pēc fermentācijas vīna ražošanas procesā. Bieži vien nāk no izturēšanas koka mucā, malolaktoskās fermentācijas vai autolīzes procesa dzirkstošajiem vīniem.
Šeit ir dažas no tām:
1️⃣ Vaniļa: Daži vīni, kas nogatavoti ozolkoka mucās, iegūst vaniļas aromātu un garšu.
2️⃣ Citronzāle: Svaigu un dzīvīgu vīnu bieži papildina citrusaugļu garšas, it īpaši citronzāles notis.
3️⃣ Dūmi: Ja vīns ir nokļuvis kontaktā ar dūmiem, piemēram, no dūmvada nogatavojušāmies vīnogām, tas var iegūt dūmu garšu un aromātu.
4️⃣ Sēra: Sērs ir viela, kas bieži tiek pievienota vīnam, lai aizsargātu to no oksidācijas un mikroorganismiem. Tā var ietekmēt vīna garšu, piešķirot tam sulfīda notis.
Šie ir tikai daži piemēri!
Bildē redzami mūsu vīni, kam visraksturīgākās sekundārās garšas:
🥂šampanietis - Lemaire Cuvee Trianon Brut Champagne
🍷sarkanvīns - Isola Augusta Refosco.
Vīns ir interesantu un daudzveidīgu dzērienu pasaule, un izpētot tā sekundārās garšas, mēs varam vēl vairāk izbaudīt šo vērtīgo dzērienu. Kuras sekundārās garšas Tev atmiņā palikušas visvairāk? Dalies ar savu pieredzi komentāros! 🍷✨
Kas ir vīna primārais aromāts?
📍Šoreiz vairāk pastāstīšu par to, kas ir un kā atpazīt vīnu primāros aromātus.
✨ Primārie aromāti nāk no vīnogu īpašībām vai tiek radīti fermentācijas procesā.
🍊🍒Kā raksturīgu piemēru var minēt augļu aromātus. Tie var būt kā citrusaugļi, augļi ar kauliņiem, tā arī sarkanās ogas, tādas kā dzērvenes.
🌸Primārajam aromātam ļoti bieži sastopami ir ziedu un augu izcelsmes aromāti.
📌Jāņem vērā, ka aromātu ir ļoti daudz un šoreiz pieminu dažus no populārākajiem, kā arī jāatceras, ka vienkāršākos vīnos aromāti attīstās mazāk, bet kompleksi vīni var sevī slēpt daudzus automātus.
Labs piemērs no baltvīniem šim primārajam aromātam ir Isola Augusta Pinot Grigio, kurā ir jūtams ne tikai citrusaugļu, bet arī persiku aromāts.
Savukārt, sarkanvīnam - labs piemērs ir Isola Augusta Pinot Nero, kurā jūtamas sarkanās ogas, piemēram, kā dzērvenes.
Atvērts jauns vīnu veikals un bārs Re-Wine
Pieejamas arī degustācijas.
Nāc ciemos un baudi patiešām labu vīnu.
Seko līdzi jaunumiem sociālajos tīklos - Instagram un Facebook meklē mūs @rewine.lv
Kā izvēlēties vīnu?
Tā gadās – lai pazītu katru uzrakstu un varētu veikt secinājumus, nepieciešama zināma zināšanu bāze.
❔Ar ko tad sākt? Pats galvenais, protams, ir garša.
Jānolemj, kādu vīnu vēlies – baltu, sarkanu, dzirkstošu, vai varbūt sārtvīnu? Sausāku vai saldāku?
🔎Jāpēta etiķetes un to uzraksti. Kura ir vīna izcelsmes valsts, kā arī reģions. Svarīga ir vīnogu šķirne un vīna ražas gads.
Kā jau minēju, tam nepieciešama zināma pieredze, kā arī zināšanas.
🍇Iesaku sākt ar populārām vīnogu šķirnēm: piemēram, baltvīnam - Pinot grigio, Chardonnay vai Riesling. Sarkanvīnam - Pinot Noir, Merlot vai Cabarnet Sauvignon.
Ideāli, ja ir iespēja pirms pirkuma palasīt vīnogu šķirņu un izcelsmes vietas aprakstus, lai saņemtu vēlamo rezultātu.
🥗Svarīgi ir izvēlēties vīnu pie kāda ēdiena vai pasākumam? Atceries - pārsvarā tipiski reģiona ēdieni būs saderīgi ar tā paša reģiona vīniem.
Par garšas saderībām lasi manos iepriekšējos ierakstos un pieseko manam profilam, jo būs ieraksti arī turpmāk.
💲Ne mazāk svarīgākais – cena. Jāņem vērā, ka labas kvalitātes vīns nevar maksāt pavisam lēti, bet cena ne vienmēr ir noteicošs faktors.
Tāpēc iesaku izpētīt arī pašu vīndarītavu.
📍Ja rodas jautājumi par www.rewine.lv sortimentu, droši raksti personīgi kādā no mūsu profiliem sociālajos tīklos un labprāt palīdzēšu vīna izvēlē.
Ēdiena un vīna saderība
Pastas
Spaghetti Aglio e Olio. Tipiska Neapoles pasta, kurā izmantoti vienkārši produkti. Lieliski sader ar svaigiem un "kraukšķīgiem" baltvīniem, kā piemēram Isola Augusta Sauvignon Blanc un Isola Augusta Pinot Grigio.
Vīns un pasta (Spaghetti Aglio e Olio)
Spaghetti Carbonara radusies Romā un tās apkārtnē kā barojošas pusdienas ar olu, šķiņķi un sieru. Baudiet ar dzirkstošu vīnu, kā Isola Augusta Ribola Gialla, baltvīnu - Gavi, ko pie mums pārstāv vīndarītava Piona. Ja esat sarkanvīna cienītājs, Montepulciano d Abruzzo no Tenute Oderisio neliks Jums vilties.
Vīns un pasta (Spaghetti Carbonara)
Uzkodas un prosecco
Daži ieteikumi uzkodām pie Prosecco:
1️⃣ Brie siers, bet delikāto burbulīšu un garšas dēļ var būt saskanīgs arī ar Parmezāna sieru
2️⃣Parmas šķiņķis
3️⃣Salami
4️⃣Liesa baltā zivs, kā piemēram: Akmens Asaris
5️⃣Suši
6️⃣Augļi garšos labi ar Prosecco, izvēlaties savus iecienītākos
Steiks un vīni
Tā kā steiki mēdz būt dažādi, šoreiz apskatīsim liellopa īsās jostas daļas steiku jeb - "striploin" (Lielbritānijā, Dienvidāfrikā un Austrālijā to pazīst kā - Sirloin).
🥩Sakarā ar to, ka šis muskulis ir maz nodarbināts, tā gaļa ir ļoti maiga.
Šim steikam lieliska izvēle būs:
🍷Syrah no Francijas - kaut gan šī vīnogu šķirne, audzēta citās valstīs neliks vilties.
🍷Montepulciano d'Abruzzo - ir pilnmiesīgs sarkanvīns, kurš papildinās steika garšu.
🍷Cabarnet Sauvignon – sarkanvīns, kas nācis gan no vecās pasaules, gan jaunās pasaules vīndarītavām, ir stabila vērtība ar steiku.
📍Šie ir tikai daži piemēri.
Primito vīnogu šķirne
Galvenās lietas, kas jāzina:
⭐️Primitivo ir sarkano vīnogu šķirne
⭐️ Primitivo ir nosaukums Itālijā, citviet pasaulē to sauc par Zinfandel.
⭐️ lieliski sader ar gaļas sautējumiem, medījumiem.
⭐️ pamēģini mūsu PRIMITIVO.
Kā pareizi attaisīt vīna pudeli?
Ieslēdz skaņu un skaties šeit
Kā pareizi izrunā vīnu nosaukumus
2.sērija - Itālijas raksturīgo baltvīnu populāru vīnogu šķirnes nosaukumi
3.sērija - Itālijas sarkanvīnu un sarkano vīnogu šķirnes nosaukumi
Cukura daudzums dzirkstošajā vīnā
🔅Es Tev tūlīt visu izskaidrošu.
🍬Šajā video redzams Dzirkstošā vīna salduma līmenis ( no sausa līdz saldam), atkarībā no cukura daudzuma uz litru.
Jau iepriekš pie baltvīna cukura daudzuma publikācijas minēju, bet vēlreiz atkārtošos – jāņem vērā, ka šis ir diezgan “strīdīgs” jautājums par robežām, es esmu izvēlējies iedalījumu, kas manuprāt ir visatbilstošākais.
🍾Skaties video un uzzini, cik grami ir Brut Nature, Extra Brut, Brut, Extra Dry, Dry un Demi sec dzirkstošā vīna veidos.
📍Pieseko manam kontam, man vēl plānā daudz noderīgu info, ko pasniegt Tev 🫶
🛍️Pie manis iespējams iegādāties visus dzirkstošos vīnus, kas ir BRUT. Vienīgi Dissgena Prosecco Rose ir Extra Dry, taču diemžēl tā šobrīd nav uz vietas, cerēsim, ka novembrī būs jau mūsu plauktos.
Kas ir Crémant?
🍾Tā ir lieliska alternatīva šampanietim, un ne velti.
Crémant ražo pēc tradicionālās (kā šampanieti) metodes Francijas 8 reģionos, kā arī Luksemburgā.
🇫🇷 Crémant nosaukumi ir saistīti ar to ražošanas reģionu:
•Crémant d'Alsace
•Crémant de Bordeaux
•Crémant de Bourgogne
•Crémant de Die
•Crémant du Jura
•Crémant de Limoux
•Crémant de Loire
•Crémant de Savoie
•Crémant de Luxembourg (Luksemburgā).
Arī kartē redzams, ka Crémant tiek ražots pilnīgi atšķirīgos klimata apstākļos no Šampaņas, tāpēc arī tas stilistiski ir savādāks nekā pats šampanietis.
Crémant kā dzirkstošais vīns ir sauss, ar samērā augstu skābuma pakāpi.
🍇Šis dzirkstošais vīns var tikt ražots no dažādām vīnogām, piemēram, no Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Blanc vai Pinot Gris.
Dzirkstošajam vīnam patiešām ir ļoti delikāti burbulīši.
Tāpat Crémant ir noteikti vīna ražošanas noteikumi - vīnogu novākšana ar rokām, veselu ķekaru presēšanu un vīniem jābūt izturētiem vismaz vienu gadu.
🛍️Pie manis vari iegādāties trīs dažādus Crémant no Elzasas.
🍾Koehly Crémant Saint Urbain Brut Riesling - raksturīga citronu un citrusaugļu noskaņa, kā arī lazdu riekstu garša.
🍾Koehly Crémant Saint Urbain rosé - raksturīga aveņu, ziedu notis un augļu noskaņa.
🍾Koehly Crémant Blanc de Noir Brut - raksturīga zaļo ābolu un svaigu vīnogu garša.
🫓Šie visi Crémant ir lieliski aperativi un lieliski sader ar uzkodām kā: liellopa karpačo, zivju tartaru un tādiem sieriem, kā brie, camambert, kazas un aitas sieriem un pat mīkstajiem sieriem, kā Brillat Savarin.
🛍️Vīnu var iegādāties pie mums, vīnu internetveikalā (saite profila aprakstā), vīna katalogā meklējot Cremant.
Iepazīsimies
Esmu Reinis, ar vīniem es esmu pazīstams jau 10 gadus.
Esmu vadījis degustācijas, kā arī pats esmu piedalījies daudzās degustācijās.
Man ir WSET sertifikācija.
Jau vairāk kā gadu darbojos arī savā personīgajā uzņēmumā, kas nodarbojas ar alkohola vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību. Vīnus importēju no Itālijas un Francijas.
Mans mērķis ir atvest uz Latviju patiešām labus vīnus, pats esmu bijis visās vīndarītavās, un esmu personiski pazīstams ar vindariem, kuru vīnus es izplatu. Vīni ir tikai no mazām un ģimenes vīndarītavām, tieši tāpec tie ir tik īpaši.
Ienāc pie manis ciemos virtuāli (links manā profilā), droši ar mani sazinies DM, ieteikšu kādu vīnu.
Balto vīnogu šķirnes no Itālijas
Kā pati populārākā ir *Pinot Grigio* vīnogu šķirne. Tā Itālijā tiek audzēta Veneto, Friuli-Venezia Giula, Trentino reģionos. Šī vīnogu šķirne ir populāra arī citās valstīs.
*Sauvignon* un *Chardonnay* ir Francijas izcelsmes vīnogu šķirne, taču tās ir populāras arī Itālijā teju visos reģionos.
Tāpat Itālijā populāra ir arī *Trebbiano* (audzētas Puglia, Abruzzo, Sicilly, Tuscany, Lazio reģionā). Arī šī šķirne ir populāra citur.
*Garganega* gan tiek audzēta tikai un vienīgi Itālijā, galvenokārt Soave reģionā.
*Friulano* tiek audzētas dažādās pasaules valstīs, taču Itālijā sastopamas Friuli - Venezia Giulia, Veneto reģionā
*Verdicchio* ir retāk sastopama vīnogu šķirne, tā Itālijā tiek audzēta Veneto un Marche reģionā. Minimāli tiek audzēta vēl Brazīlijā.
*Falanghina* tiek audzēta tikai Itālijā, Campania, Lazio reģionā.
Tāpat arī *Cortese* tiek audzēta tikai Itālijā, Piedmont reģionā.
Un visbeidzot *Grechetto*, mazāk populāra vīnogu šķirne, Itālijas Orvieto, Umberia, Lazio reģionā.
🔗Saglabā šo ieraksti, dalies ar draugiem un piesakies mūsu kontam, būs vēl daudzi interesenta informācija par un ap vīniem
Gavi di gavi
🍾 Gavi di Gavi ir sauss baltvīns. Vīnam ir vidējs skābuma līmenis. Šis vīns ir daudz piesātinātāks nekā Gavi.
🍇 Vīnu ražo no Cortese vīnogām, kas aug Itālijas Piedmontas reģionā, kā pati vīndarītava saka- “akmens metienu attālumā” no Gavi ciemata.
🥂 Pie mums var iegādāties @azienda_agricola_piona darītavas Gavi di Gavi - tam ir zaļā ābola un bumbieru garša, kā arī citrusa noskaņa. Vīnam piemīt sēņu un minerālu aromāts.
🍱 Gavi di Gavi vīns lieliski saderēs ar suši, ceptiem zivs ēdieniem, uzkodām no vēžveidīgajiem vai sēnēm, vai pastu.
🛍️Vīnu var iegādāties pie mums, vīnu internetveikalā (saite profila aprakstā), vīna katalogā meklējot Gavi di Gavi.
Kas ir prosecco?
🍇No kā ražo prosecco? Glera ir vīnogu šķirne, kas tiek izmantota dzirkstošā vīna - Prosecco ražošanai. Interesanti ir tas, ka pirms 2009.gada šo vīnogu šķirni sauca par Prosecco, bet pēc 2009.gada to pārdēvēja par Glera, lai nošķirtu Prosecco kā vīna nosaukumu.
Vīnogu šķirne Glera ir viena no visvairāk kultivētajām vīnogu šķirnēm Itālijā Vislabākais klimats tām ir Veneto reģionā (Slavenākās pilsētas Venēcija, Verona, Paduja).
💛Glera raksturīgs bumbieru, zaļa ābola, ziedu, medus vai melones garša. Tam var būt arī izteikts skābums. Tas viss izbaudāms labi pagatavotā prosecco dzirkstošajā vīnā. Prosecco (līdz ar to Gleras vīnogu šķirnei) raksturīga "kraukšķīga" garša.
🍱Prosecco lieliski sader kopā ar daudziem ēdieniem - antipasti, svaigu zivju un jūras velšu ēdieniem.
🛍 Vīnu var iegādāties pie mums, vīnu internetveikalā (saite profila aprakstā), vīna katalogā meklējot Prosecco.